Wie wij zijn
Wie wij zijn

Bloom | communicatie met zorg is er voor teams in de zorg. En voor hun leidinggevenden.

Wij zien samenwerking als de sleutel voor een succesvol team. Zeker in tijden van personeelstekorten en hoge werkdruk. Als je team goed samenwerkt, maakt dit het werk lichter, leuker én beter. Je voelt je betrokken en pakt je verantwoordelijkheid, zonder het gevoel dat je er alleen voor staat.
Daarom helpen wij teams en hun leidinggevenden écht samenwerken. Met elkaar. En met de patiënt. Aandacht geven, daar gaat het om. Zo zorg je het beste voor patiënten en voor elkaar.

Maar we gaan verder. Een voorwaarde voor goede samenwerking is goede communicatie. En een leidinggevende die met goed leiderschap laat zien hoe je het beste uit een team haalt.

We begonnen ooit met trainingen in triage. Dat doen we nog steeds. Maar we merkten al gauw dat de vaardigheden die je nodig hebt voor triage, ook in breder opzicht hard nodig zijn. Vandaar dat we samenwerking, communicatie en leiderschap ook als losse thema’s ontwikkelden.

We bieden een breed aanbod van (online) trainingen, teambuilding en (team)coaching op al deze onderwerpen. Zo helpen wij jou het beste uit de zorg te halen. Of je nu werkt in een praktijk, post, HOED, gezondheidscentrum of andere zorginstelling.

“Bij Bloom mensen met een verschillende achtergrond: iemand die triagist is geweest, iemand echt voor de communicatie… Op die manier kun je altijd aansluiting vinden.”

– Directeur huisartsenpost

Josianne Vreeburg

Trainer, coach en eigenaar

Betrokken en bevlogen trainer. Helpt mensen reflecteren op hun eigen gedrag en emoties. Soms confronterend, maar altijd met empathie. Geïnteresseerd in wat het onderbewuste doet in je communicatieve gedrag. Blijft zelf leren.

Kernwoorden: enthousiast, analytisch, opmerkzaam, gevoelig, humoristisch

Rita Nieuwenhuis

Trainer, coach en eigenaar

Energieke en oplossingsgerichte trainer. Helpt mensen echt contact te maken en op zoek te gaan naar verbinding. Met aandacht voor ieders motivatie en drijfveren. Geboeid door communicatie en wat je zelf kunt beïnvloeden.

 Kernwoorden: flexibel, creatief, oplossingsgericht, persoonlijk en betrokken

Monique de Ruijter

Trainer, coach en eigenaar

Een betrouwbare, energieke en praktische coach en trainer. Van origine doktersassistent, triagist en leidinggevende. Helpt mensen vanuit daar verder groeien en ontwikkelen. Altijd op zoek naar praktisch toepasbare handvatten.

Kernwoorden: persoonlijk, betrokken, praktisch, verantwoordelijk en resultaatgericht

Met wie wij samenwerken

We werken samen met ervaren trainers, coaches en trainingsacteurs die goed bekend zijn met de zorgsector. Sommigen hebben ook een achtergrond in de zorg.

Onze trainers…

  • zijn veelzijdige experts
  • zijn ongedwongen en nuchter
  • zijn betrokken en zorgzaam
  • blijven zichzelf ontwikkelen met training en scholing

Joke van Diest

Betrokken, energieke en creatieve trainer en trainingsacteur. Haar kwaliteit ligt in het actief maken van trainingen door ervaringsoefeningen in te zetten. Daarbij komt haar ervaring als drama docent goed van pas. Als trainingsacteur is haar terugkoppeling naar de deelnemers respectvol en concreet. Hierdoor voelen deelnemers zich ook veilig de ontvangen tips in te zetten tijdens oefeningen.

Wij werken graag met Joke samen in trainingen op het gebied van samenwerking & communicatie.

Kernwoorden: sprankelend, open, communicatief en creatief

Margreet Ridder

Sprankelende, vrolijke, energieke trainer en trainingsacteur. Helpt professionals in de zorg weerbaar te worden voor alles wat zij in dit mooie en uitdagende vak tegenkomen. In haar doen en laten geeft ze altijd blijk van optimisme en wat er wel kan. Daarmee stimuleert zij eenieder die haar pad kruist, deelnemers aan trainingen voorop!

Wij werken graag met Margreet samen in trainingen op het gebied van triage & communicatie, samenwerking en omgaan met werkdruk. En tijdens teamdagen met haar alter ego Thea Praatgraag!

Kernwoorden: vrolijk, creatief, praktisch, persoonlijk en betrokken

Eugenie van Miltenburg

Enthousiaste, spontane teamplayer en verbinder. Wakkert op een constructieve, coachende manier het lerend vermogen van zowel de medewerker als de organisatie aan. Met aandacht voor wat bereikt is, bewust maken van wat al goed gaat en wat nog ontwikkeld kan worden.

Wij werken graag met Eugenie samen in de ontwikkeling van de samenwerking en communicatie binnen de huisartsenpraktijk.

Kernwoorden: enthousiast, spontaan, consciëntieus en persoonlijk

Netty Leijnse

Ervaren triagist, (wandel) coach en haar sporen verdiend als leidinggevende in de zorg. Netty kent het vak van binnen en van buiten. Beleeft veel plezier aan het ontwikkelen en geven van trainingen en het coachen van mensen. Deelt graag haar kennis en neemt mensen mee in hun ontwikkeling. Niets is haar te veel, zij ziet en biedt altijd perspectief.

Wij werken graag samen met Netty bij vragen rondom triage & communicatie op de huisartsenpost.

Kernwoorden: mensenmens, optimistisch, vrolijk en genieter

Annemarie Stam

Ervaren doktersassistent, triagist en praktijkmanager. Ze is helemaal ‘thuis’ in de huisartsenzorg en toch kijkt zij voortdurend vanuit verschillende perspectieven. Annemarie deelt haar kennis en ervaring graag; mensen krijgen nog meer plezier in hun werk.

Wij werken graag met Annemarie samen in opdrachten gericht op triage zowel in de huisartsenpraktijk als op de post.

Kernwoorden; open, toegankelijk, aanstekelijk enthousiast en leergierig

Annelies Vermeulen

Ervaren en betrokken teamleider en triage-expert. Geniet van haar vermogen om anderen in hun kracht te zetten. Zij heeft een natuurlijke coachende stijl waarmee zij mensen met hun hart en drijfveren weet te verbinden. Aandachtig luisteren is de basis voor een goed gesprek. Waarin ze altijd op zoek gaat naar jouw talent.

Wij werken graag met Annelies samen in coaching en training van triagisten en doktersassistenten. En in wat zij het liefste doet: intervisie.

Kernwoorden: kundig, warm, respectvol en persoonlijk

Agnes IJland

Ervaren zorgprofessional met gedegen ervaring als leidinggevende. Agnes is doelgericht, loyaal en heeft een heerlijke, relativerende humor. Ze luistert en observeert eerst, daarna komt een duidelijk voorstel of een doortastende vraag. En ze staat altijd open voor suggesties.

Wij werken graag met Agnes samen in het opleiden van triagisten voor de huisartsenzorg en triagegerelateerde trainingen in de huisartsenpraktijk.

Kernwoorden: doelgericht, luisteren, humor en daadkracht

Sonja Oomkens

Ervaren kwaliteitsfunctionaris en calamiteitenonderzoeker. Zeer begaan met het welzijn van mensen in de zorg, patiënt en medewerker. Stelt alles in het werk om de zorg elke dag een beetje veiliger te maken en krijgt de handen daarvoor op elkaar.

Wij werken graag met Sonja samen in trainingen gericht op de communicatie met professionals en betrokkenen rondom calamiteiten of incidenten.

Kernwoorden: zorgzaam, creatief, deskundig en gepassioneerd

Jojanneke Kant

Enthousiast (waarnemend) huisarts en Kader Huisarts Spoedzorg. Stort zich vol overgave op uiteenlopende aspecten van de huisartsenzorg; de dagelijkse praktijk, de toekomst van het vak, de organisatie in de regio, afstemming met ketenpartners en kennisoverdracht. Kent iedereen. Vindt het heerlijk om onderwijs te geven in de spoedzorg.

Wij werken graag met Jojanneke samen in trainingen voor (regie-)artsen, triagisten en doktersassistenten.

Kernwoorden: snel, creatief, enthousiast en direct.

Marja Lambregts

Heeft veel kennis en ervaring in de huisartsenzorg door de verschillende rollen die zij daarin vervult of vervuld heeft. Marja signaleert en overziet snel en maakt op een prettige manier  bespreekbaar wat ze heeft waargenomen. Marja ziet waar kansen ter verbetering liggen. Bij het in gang zetten van verbeteringen is de kracht van Marja dat ze het gehele team betrekt en laagdrempelig te benaderen is.

Wij werken graag met Marja samen bij het maken van een praktijkscan. Haar kwaliteit ‘structuur aanbrengen’ en ervaring als hoofdauditor voor de NHG Accreditering komt daarin zeker van pas.

Kernwoorden: doelgericht, open, meedenkend, kan de vinger op de zere plek leggen, gestructureerd

Harmke Breimer

Ervaren trainer en kwaliteitsmanager met verpleegkundige achtergrond. Enthousiast, open, en flexibel. Harmke kijkt altijd naar kansen en mogelijkheden voor zowel de organisatie als voor de persoon en gaat graag elke uitdaging aan.
Haar ervaring als trainer en als kwaliteitsmanager maakt dat ze heel goed weet wat wel en niet werkt en waarom. Is praktisch ingesteld.

Wij werken graag met Harmke samen in trainingen en intervisie trajecten voor verpleegkundigen. Daarnaast heeft Harmke ook kennis van triage in de acute zorg.

Kernwoorden: optimistisch, enthousiast, meedenkend, verbindend en zorgvuldig

Samenwerkingspartners

Wij houden van samenwerken, van mensen verbinden en betrekken. Mensen met persoonlijkheid, expertise en eigenheid.